Kunt u niet rondkomen omdat u toeslagen moet terugbetalen?  

Kunt u niet rondkomen omdat u toeslagen moet terugbetalen aan de Belastingdienst/Toeslagen? Of begrijpt u niet waarom u minder of geen toeslag meer krijgt? Bel gratis de BelastingTelefoon (0800 – 0543). Zij kunnen u helpen.

1. Vraag om verrekening toeslagen te stoppen

Moet u toeslag terug betalen aan de Belastingdienst? Dan krijgt u nu misschien geen of minder toeslag. Zo lost u uw schuld af. We noemen dat verrekening van toeslagen. Wilt u dat die verrekening stopt? Bel dan de BelastingTelefoon.

Zij kijken of de Belastingdienst de afgelopen maanden te veel toeslag heeft verrekend. Dit doen zij door de beslagvrije voet uit te rekenen. De beslagvrije voet is een deel van uw inkomen. De Belastingdienst mag dat niet afnemen

  1. Heeft de Belastingdienst teveel toeslag verrekend? Dan stoppen zij de verrekening vanaf de volgende maand. U krijgt het geld van alle verrekeningen sinds januari 2021 terug.
  2. Heeft de Belastingdienst niet teveel verrekend? Dan kunt u de Belastingdienst ook vragen om de verrekening te stoppen. Dan stopt de verrekening vanaf de volgende maand.

Brief over de schuld

Stopt de verrekening? Dan krijgt u elke maand weer de hele toeslag. De schuld is er nog wel. Die moet u nog steeds terugbetalen. U krijgt hierover een brief van de Belastingdienst. Daarin staat hoeveel schuld u nog hebt. 

2. Vraag een persoonlijke betalingsregeling. Dat is voordeliger!

Kunt u die schuld niet in één keer of helemaal niet betalen? Dan is het slim om een persoonlijke betalingsregeling aan te vragen. Dat is voordeliger dan verrekenen. U betaalt dan alleen wat u wél kunt betalen. Kunt u niets meer terugbetalen? Dan hoeft dat misschien niet meer.

Hoe vraagt u een persoonlijke betalingsregeling aan?

Dat doet u met een formulier ‘Verzoek persoonlijke betalingsregeling’. Dat formulier staat op de site van de Belastingdienst. U moet dat formulier uitprinten. U kunt ook de BelastingTelefoon vragen om een papieren formulier. U moet dat papieren formulier invullen en opsturen.

Wilt u hulp?

De Belastingdienst kan u helpen. Bel de BelastingTelefoon en vraag om een afspraak met de Belastingdienst. Die afspraak kan per telefoon, maar ook op een belastingkantoor. U kunt uiteraard ook de Mobiele Belastinghulp Ede bellen of mailen. Ook zij zijn graag bereid u de helpende hand te bieden.

Kijk ook op toeslagen.nl/hulp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *